Fructe cu seminţe (măr, păr, gutui moşmon)

Doza: 4-6 l / ha (soluţie de stropire de concentraţie 1-2 %), pulverizat în mici picături.

Cantitatea de apă recomandată: 300-600 l / în funcţie de stadiul de dezvoltare al frunzelor legumelor şi a ratei de acoperire. Se recomandă utilizarea unei cantităţi de soluţie mai scăzută la începutul vegetaţiei, a unei cantităţi mai mari la maturizare. La prepararea soluţiei de stropire, întâi se pregăteşte o soluţie-mamă (1:1 FITOKONDI şi apă), sub agitare intensă, în aşa fel ca suspensia să fie omogenă. Apoi se adaugă cantitatea de apă necesară în soluţia-mamă, sub presiune şi agitare puternică.

Utilizare: primul tratament cu FITOKONDI (4 l / ha) se recomandă a se începe la pomii în plină floare. În timpul înflorii se recomandă cel puţin două tratamente. După înflorire de la începutul polenizării şi de la înmugurire până la rodire se recomandă stropirea (pulverizare fină) de preferinţă la 10-14 zile împreună cu tratamentele actuale de protecţie a plantelor în cantitate de (4-6 l / ha).

Nu este permisă utilizarea în amestec (în aceeaşi soluţie), cu pesticide şi fungicide cu conţinut de sulf! Pentru tratament, în funcţie de suprafaţa de verdeaţă, chiar şi în cantitate de 400-1000 l/ha, soluţia de FITOKONDI este suficientă într-o concentraţie de 1-2%. În cursul tratamentelor se recomandă utilizarea unor duze şi tehnici de pulverizare care să asigure o acoperire uniformă cu soluţie pe întreaga suprafaţă a frunzelor şi fructelor.